Over Cinemeta

Cinemeta

Cinemeta is een full service bedrijf voor audio – en beeldnabewerking.

Van montage tot oplevering zijn wij ingericht voor: speelfilms, tv-series, documentaires, art-films, animatiefilms, commercials,
trailers, promo’s, leaders en videoclips. Daarnaast beschikken wij over een zeer uitgebreide database van ervaren voice-overs en stemacteurs.
Deze database wordt zeer regelmatig aangevuld. Cinemeta is gelegen in Amsterdam Zuidoost en uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Cinemeta beschikt over een ruime kantine waar door alle klanten en medewerkers kan worden geluncht. Ook hebben we een vergaderruimte voor productie-overleg.

Stills

Faciliteiten - Geluid

Cinemeta beschikt over 3 audio studio’s.

Eén van deze studio’s is ons grote theater met 56 zitplaatsen en speciaal gebouwd voor theatermixage, mastering (Dolby en 5.1 voor DCP)
en screening van de film. Dit theater is ook los te boeken voor presentaties of premières, crew voorstellingen of gedurende het montage traject voor het bekijken van voorlopige versies van uw film. Uiteraard kunnen wij daarbij ook de catering voor u laten verzorgen.
Ons theater is uitgerust met de nieuwste digitale afspeel- en afluister apparatuur en Dolby gecertificeerd en aangepast aan de meest moderne akoustische technieken. De overige twee studio’s worden gebruikt voor alle soorten audionabewerking, waaronder voice over, ADR, foley, sound design/effecten, surround- en stereomixage voor TV en Blu-ray producties.

Het gebouw van Cinemeta is speciaal in 1990 ontworpen voor audionabewerking. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat al onze drie studio’s op het gebied van akoestiek uniek zijn. Het zal u dan ook niet verbazen dat wij in de afgelopen jaren diverse keren hebben mogen meewerken aan klinkende titels in de speelfilmindustrie.
Freelance operators met veel naam en faam huren graag bij Cinemeta een studio om hun project in af te werken.

Faciliteiten - Beeld

Binnen ons bedrijf hebben wij één lange gang ingericht voor de totale beeld afwerking. Onze beeld afwerking bestaat uit online montage, kleurcorrectie, VFX, titelontwerp, ondertiteling en mastering naar diverse tapes en digitale dragers waaronder Hard-disk, DCP, MXF D10-30 en HD422 files. Bestanden kunt u up- en downloaden via onze eigen inpandige FTP server die aangesloten is op een 100mb glasvezelaansluiting.

Mensen

Cinemeta bestaat uit een vast team medewerkers die inmiddels al jaren ervaring hebben in postproductie. Naast de vaste crew beschikt Cinemeta ook over een ruim netwerk aan free-lancers die elk in hun eigen specialiteit voor u ingezet kunnen worden.

Management: Ru van Meeteren
Account en planning door Jaco Schoonhoven en Ru van Meeteren
Audio door Ruud Jehae , Wim Post en Robin Overeem
Beeld door Joris Vosen Irene Maldonado.
Mediamanagement en deliveries door Richard Meintjens en Rick Bakker
ICT door Richard Meintjens
Akoestiek en onderhoud/audio-techniek door Roel van Gils
Regelmatige freelancers zijn coloristen Gerhard van der Beek
en Rachel Stone, sound designer Sander Houtman en compositor/animator Jan Woudenberg.

Lees hier meer gedetailleerd over onze mensen.